top of page
PHOTO-2023-11-21-21-34-42[5].jpg

 COMMUNITY PROJECT 
.ZUID AFRIKA 

 Siyajabula Children's Home 
KwaZulu-Natal

Siyajabula Trust children's Home
Madimeni, Zuid Afrika

Jaren geleden, toen ik werkte in de communities in de omgeving van Waterfall (Zuid Afrika 2008) , ontmoette ik Eunice. Een bijzondere vrouw met een heel groot hart, die in die tijd zo' n 12 kinderen had opgevangen.  Haar Children's Home heet Siyajabula ( "We are Happy")

 

Samen met een vriendin zijn we onlangs op bezoek gegaan bij Siyajabula.  Siyajabula is fors gegroeid. De gebouwen zijn uitgebouwd en er zijn vele kinderen bijgekomen. Eunice heeft momenteel de zorg voor 56 kinderen. Van baby tot jong volwassenen.

 

Nog wekelijks krijgt Eunice telefoontjes van Social Workers en  Ziekenhuizen met de vraag of er plaats is voor opvang. In dit gebied zijn vele kinderen die geen ouders meer hebben, of ouders hebben die niet in staat zijn om voor de kinderen te zorgen. 

Het is zeer bijzonder dat Eunice voor deze kinderen een veilige thuishaven kan bieden. Wij willen Eunice graag helpen om dit te blijven doen. Er is altijd, iedere dag weer, voedsel nodig om deze kinderen een maaltijd te kunnen geven. Met name deze vaste lasten voor voedsel maar ook voor transport naar school zijn een grote uitdaging. 

Naast de maandelijkse kosten voor eten en onderhoud is er in een extra grote kostenpost in Januari. In het begin van het jaar starten de scholen weer en hebben alle schoolkinderen uniformen en schoolspullen nodig. 

Momenteel gaan 26 kinderen bij Siyajabula naar school.

 

Allereerst willen wij Eunice helpen om in ieder geval deze kinderen in januari weer naar te school te kunnen laten gaan. Help je mee? Al voor 25 euro kunnen we een uniform kopen voor een kind zodat het in 2024 weer kan starten. 

De kracht van samen sterk

Recycled Paper
Running Students

 

" Wil je ons helpen? 

- Doneer nu en help ons uniformen te verschaffen voor de

   kinderen van Siyajabula. Voor 25 euro hebben we een

   compleet uniform voor 1 kind. 

- Ieder bedrag, groot of klein, maakt een verschil. Voel je vrij om

   te geven wat je kwijt kunt.  

Natuurlijk Haptonomie

NL 88 ASNB 0781 2627 98 

O.v.v Donatie School Uniformen 

Schermafbeelding 2023-12-28 om 20.31.54.png
bdacf79d4d7ee879ad5ee1aaf11f7a8f.jpg

' Education is the most powerful weapon which you can use to change the World"

- Nelson Mandela

bottom of page