top of page
Foto31.jpg

 Haptotherapie & paarden  

 "body language is more 
  powerful than words" 

Haptotherapie en Paarden

Het werken met paarden geeft de mogelijkheid  om te ervaren in het hier en nu, hoe jij je door het leven beweegt! Een bijzondere ontmoeting, waarin je zult ervaren wat jouw krachten zijn, je drijfveren , je sturingsmechanismen, hoe je jezelf tegen houd en hoe jij in contact staat met de ander. Je ervaart je omgeving, jouw rol hierin en kunt direct veilig oefenen met het inzetten van iets anders. 

Your body language shapes who you are.
Amy Cuddy

Non- verbale communicatie is sterker dan het gesproken woord. Het paard kent die niet-gesproken taal als geen ander. 

Een paard leest letterlijk jouw lichaamstaal en scant al je kleine bewegingen. Ze voelt je aarzeling, je angsten, je frustratie en je intentie. Ze zal hierop intuïtief en instinctief reageren zoals ze ook in de kudde reageert op andere dieren. Ik werk in mijn praktijk graag met de paarden aangezien zij zeer direct een eerlijke reactie geven op wat wij ze in lichaamstaal laten zien. Bovendien kunnen we in de samenwerking ook heel gemakkelijk direct oefenen met het inzetten van iets anders dan t eigen patroon. 

Recycled Paper

Thema's

Thema's die aan bod kunnen komen zijn o.a ruimte innemen, omgaan met grenzen, expressie geven aan emoties, leiding nemen, wat geeft energie en/of waar verlies je energie. Hoe ga je om met angst, met druk en wat levert het je op als je iets anders kunt inzetten

Paarden

Momenteel werk ik met drie fantastische paarden. Indy is een mooie jonge merrie van 9 jaar oud die geniet van aandacht en bruist van energie. Cadiro is een Lusitano ruin van 12 jaar die graag werkt maar graag op eigen rustige manier. Jamie is een felle pony ruin van 14 met een sterke eigen wil.  Alle drie dus zeer verschillend van karakter.

 

Benieuwd naar wie jij beweegt en wat zij jou kunnen laten zien en ervaren!?


Mocht je twijfelen of het iets voor je zou kunnen betekenen neem dan gerust contact op en kijken we samen of het past. Ervaring met paarden is niet vereist, zelfs met angst voor paarden kan dit proces veel bieden. 

Durf jij de uitdaging aan van de confrontatie...

bottom of page