top of page
Foto14.jpg

  Haptotherapie & kinderen 

   SPELEN IS NATUURLIJK LEREN 

 MET JE LIJF   

Haptotherapie en kinderen

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben een natuurlijke drang om te groeien, te leren en de wereld te ontdekken. Ze doen dit spelenderwijs en met al hun zintuigen. Ieder kind is uniek en leert ook op unieke wijze in een eigen tempo. Zo heeft Ieder kind zijn eigen kwaliteiten en ook zijn minder ontwikkelde kanten.

In de haptotherapie willen we graag dat een kind zich zo breed mogelijk ontwikkelt zodat het zoveel mogelijk kan inzetten in verschillende situaties. We richten ons niet op het afleren van dat wat in de weg kan zitten maar meer op het stimuleren van de talenten die nog minder aandacht hebben gehad.

"Spelen is de hoogste vorm van onderzoek" 

 Albert Einstein

Soms loopt de ontwikkeling even niet lekker of vraagt de situatie waar het kind zich in bevind om net iets meer dan de kwaliteiten die het kind van nature inzet. Soms zijn er ervaringen in het leven die moeilijk een plaats kunnen krijgen of loopt een contact met een ander minder soepel. Door de aandacht te richten op kwaliteiten en mogelijkheden, in plaats van op datgene wat er niet goed gaat, krijgt het kind ruimte en vertrouwen om nieuwe ervaringen op te doen en om in eigenheid te groeien!

Recycled Paper

Werkwijze
Voordat we beginnen met een therapietraject plan ik eerst een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk om met vertrouwen in elkaar te kunnen starten.

De eerste therapeutische sessie staat in het teken van het uitvragen van de hulpvraag. De volgende sessies ga ik  samen met het kind middels oefen- en spelvormen inventariseren waar de hulpvraag over gaat en deze verder uitdiepen. Na de onderzoeksfase bespreken we ervaringen en bevindingen en kijken we naar therapie mogelijkheden. In overleg maken we een plan voor het verdere therapieverloop.

In de therapie met kinderen werk ik voornamelijk met spel- en beweegvormen, bij voorkeur in de natuur.  Het kind leert spelenderwijs en ontdekt zo zelf nieuwe mogelijkheden Aangezien ouders de belangrijkste personen zijn voor het kind, betrek ik de ouders actief bij het proces.


​​Voor wie
Haptotherapie kan o.a. zinvol zijn voor kinderen die lichamelijke klachten hebben, onrustig zijn, moeite hebben op school, kinderen die zich terugtrekken en/of niet lekker in hun vel zitten. Mocht u vragen hebben of haptotherapie iets zou zijn voor uw kind, neem vrijblijvend contact met me op. ​​​​​

Jezelf mogen zijn en Groeien

bottom of page