top of page
Foto10.jpg

 OVER mij 

  Lizzy Vosters 

Lizzy

Sinds 2019 ben ik werkzaam als haptotherapeute en geniet ik van mijn prachtige vak in  mijn eigen praktijk  " Natuurlijk Haptonomie"  aan het Vressels Bos in Sint Oedenrode  en in t bruisende straatje in Eindhoven.

Voordat ik  mijn opleiding Haptonomie starte  bij Synergos in Amersfoort,  ben ik  zo'n  15 jaar werkzaam  geweest als fysiotherapeute bij diverse instellingen en praktijken. Ik heb me met name bezig gehouden met neuro - revalidatie, zwangerschapsbegeleiding en bekkenproblematiek.

De vragen " Waarom ontwikkelt iemand klachten? " en " Wat betekenen deze klachten nu als signalen van het lichaam?"  hebben me doen zoeken naar andere wegen.  Als kind al was ik zeer geïnteresseerd in het doen en laten van mensen. Ik was al jong van mening dat ieder mens deed wat hij deed met een goede reden, hoe raar ook de actie.  

Wat beweegt de mens in zijn leven... ?  Zoekend naar mijn eigen levenspad kwam ik terecht bij de Transpersoonlijke Counseling  Opleiding bij de SPSO in Utrecht. Hier leerde ik het leven bekijken vanuit diverse andere levenswijsheden, leerde ik luisteren naar mijn eigen lichaam, meer innerlijke vrijheid en vond ik  mijn eigen weg.  Deze weg leidde me naar Zuid Afrika, t land van mijn hart.

 

In Zuid Afrika heb ik enkele jaren genoten van een zeer bewogen leven, waar ik diep werd geraakt door het contact met mensen  in de communities. Ik werd intens gespiegeld  in wie ik dacht te zijn en maakte situaties mee die ik nooit in Nederland had kunnen bedenken. Ik ben zeer dankbaar voor alle leerzame, waardevolle levenslessen die ik mocht ervaren  in het mooie maar ook intense land. 

Terug in Nederland met mijn  grote liefde en een nieuw leven in mijn buik,  ging ik in het kleine kikkerlandje op zoek naar de passie en  t volle leven dat ik in Zuid Afrika had gevoeld. Hoe werkt veiligheid in ons leven door, wat doet sleur en regelgeving met onze vitaliteit.  Hoe werken  emoties, gevoelens en ervaringen door in t leven en in je lichaam? Hoe gaan wij mensen om met heftige ervaringen en het verwerken hiervan?

Opnieuw de vraag hoe bewegen we ons door het leven? Hoe bepalen we zelf en/of de ander ons levenspad? Wat maakt t leven zinvol? Wat heeft wat en hoe we ons bewegen door t leven invloed op onze gezondheid? En met name andersom, wat willen de signalen van ons lijf ons zeggen..? Deze vragen brachten me bij de opleiding Haptotherapie. Hier kwamen ineens veel van mijn vragen en antwoorden samen. Het lichamelijk functioneren, t gevoel- en het zielsleven, alles in interactie met elkaar en met de medemens! Het lichaam, het voelen als leidraad van ons leven. 

Inmiddels zijn we al weer enkele jaren in Nederland en ben ik moeder van vier prachtige kinderen . Naast het moederschap met zijn uitdagingen, geniet ik van mijn mooie vak  en ontwikkelen we (samen met collega therapeuten/ coaches ) nieuwe plannen op onze heerlijke plek in en met de natuur en  met onze dieren. 

Zeer dankbaar ben ik voor de vele begeleiders, docenten, vrienden en medemensen die op mijn pad hebben meegelopen en waarvan ik in mijn leven veel heb mogen leren!  Al lerende loop ik verder op mijn eigen weg en  mag daarbij ook  een naaste  zijn voor anderen bij wie ik even  mag meelopen  op hun levenspad ... 

Dus mocht je benieuwd zijn naar jouw lichaamsverhaal, mocht je even buiten je eigen kader willen kijken en je willen laten raken door de haptonomie dan loop ik graag een stukje met je mee.  

ONDERTUSSEN IS ER VEEL VERANDERD IN MIJN LEVEN DUS DEZE PAGINA WORDT SPOEDIG AANGEPAST. 

c61aa1f5-02d1-42a3-adfa-880594707748_edi
bottom of page